SAKSILIK BODOR PAPAYA TOHUMU
TÜRKİYEDE İLK KEZ SAKSIDA YETİŞTİRMEYE UYGUN BODUR PAPAYA TOHUMU
***HİBRİT DEĞİL TOHUMU ALINABİLEN GELENEKSEL TÜR***
PAKET İÇERİSİNDE 10 ADET TOHUM BULUNUR
GELENEKSEL TOHUM SİZDE BU TOHUMUN MEYVELERİNDEN TOHUM ALARAK HER YIL TEKRAR TEKRAREKİMİNİ YAPABİLİRSİNİZ.
SATIŞTA OLAN TÜM TOHUMLARIMIZIN ÇİMLENDİRME TESTLERİ YAPILARAK HER YIL TAZE OLARAK PAKETLENMEKTEDİR.
İlk kez saksıda dahi meyve alınabilen bodur Papaya tohumu. Solo tip, menşei Hawai olan bodur solo papaya, ortalama 680 gram meyveler veren ve tohumdan yetiştirilebilen bir papayadır.
Meyveler parlak, pürüzsüz kabuklu, iç kısmı sarı-turuncu renkli ve piyasadaki en yüksek lezzet ve kalitede meyvelerdir. Taze tüketime uygundur.
** Tohumdan yetiştirilen fide, ilk çiçeğini 80-90 cm e ulaşınca verir. Saksıda yetiştirilebilmesi, boylanmayan bodur bir varyete olması nedeni ile taşınabilir. Bu sayede yetişmesi imkansız olan soğuk bölgelerde dahi papaya yetiştirilebilme şansı yaratır.
Geleneksel bir türdür. Yani hibrit değildir ve tohumu alınabilir. Papaya bitkisi çelikleme yoluyla üretilmez. Tüm papayalar tohumdan fidelenir. Siz de tohumdan Dünya'nın en lezzetli ve ülkemizde oldukça pahalı olan Papaya meyvesini evinizde tohumdan fideleyip, yetiştirebilirsiniz.
Papayalar, tohumdan meyveye ortalama bir yıl içinde dururlar.
Tohum ekimi
Ekim için en uygun aylar Mart ayından - Mayıs ayı boyunca olan dönemdir.
Nasıl çimlendirilir ?
Tohumlar önceden sulanmış nemli, ince elenmiş torf ya da elenmiş torf toprak karışımına ekilerek çimlendirmelidir. Ekin toprağında yabancı tohum ve hastalık hiçbir suret bulunmamalıdır. Tohum kalınlığının 3 katı derine ekilmeli, ekim sonrasında hafifçe toprağa elle bastırarak tohumun toprağa tutunması sağlanmalıdır. 24-28 derece sıcaklıkta, nemli toprakta çimlenir.
Çimlenme süresi; 21-30 gün. Sabırlı olunmalı ve çimlenme için gerekli şartlar devam ettirilmelidir. Çimlenmeden sonra genç filizler ilk gerçek yapraklarını verene ve elle tutulup bir başka saksıya alınacak boya gelene dek üretim saksısında yetiştirilmeli daha sonra kökleri zedelemeden alınarak tek tek ayrı saksılara alınmalıdır. Bu işleme şaşırtma denir. Bitki bu aşamadan sonra fidelenir ve fidelenen bitkiler kalıcı yerlerine dikilirler. Fideleme aşamasında gübrelemeye başlamak doğru olacaktır. Kalıcı yerine alınan bitki türünün ihtiyaçlarına göre bakılmaya devam eder.
Bakımı ve diğer bilgiler
Papaya türleri dona dayanıksızdır. Kışın bitki 10 derecenin altında sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır. Meyve tutumundan itibaren potasyum ağıtlıklı gübreleme yapmak verimi artıracaktır. Meyve tutumu için çiçeklenme Temmuz ayından Eylül ayına dek sürer.
Nerede yetiştirilir ?
Saksı ve küçük bahçelerde yetiştirilir.
Diğer
Ekim zamanı |
: |
Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran |
Yetiştirme yeri |
: |
Saksı, Bahçe |
Özelliklerine göre |
: |
Saksı tipi, Saksıda da yetişen, Minyatür |
Türüne göre |
: |
Meyve |
Hasat sezonu |
: |
Yaz aylarında hasat |
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.