ACUR TOHUMU
TAZE VE TURŞU OLARAK TÜKETİME UYGUN
PAKET İÇERİSİNDE 30 ADET TOHUM BULUNUR
GELENEKSEL TOHUM SİZDE BU TOHUMUN MEYVELERİNDEN TOHUM ALARAK HER SENE TEKRAR TEKRAR EKİMİNİ YAPABİLİRSİNİZ.
SATIŞTA OLAN TÜM TOHUMLARIMIZIN ÇİMLENDİRME TESTLERİ YAPILARAK HER YIL TAZE OLARAK PAKETLENMEKTEDİR.
Geleneksel tohumu da alınabilen acur tohumu. Salatalıkla aynı aileden ve benzer şekilde yetiştirilen uzun, daha gevrek ve kavuna benzer tadıyla aranan bir sebzedir Acur. Fideden hasada sadece 65 günde ulaşır. Ortalama 25-30 cm boyu olan meyveler yerlerini seven ve düzenli bakılan bitkilerde çok daha uzun boylara erişebilirler. ( 90 cm.-120 cm.) Oldukça verimli ve yetiştirmesi de bir o kadar kolay bir bitkidir.
Salatalarda sıkça kullanıldığı gibi, doğrudan taze taze de tüketilebilir. Turşusu kurulur. Hazmı oldukça kolay olan Acura özellikle çocuklar bayılır.
Bahar başından itibaren iç mekanda fideleyin erken hasadın keyfini çıkartın.
Satışta olan tohumlar geleneksel tohumlardır. Yetiştirdiğiniz meyvesinden tohum alabilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
ohum ekimi
İlk baharda toprak sıcaklığı 15 dereceye ulaştığında yapılır. Tohumlar fideleme kaplarında da fidelenebilir. Her fide arası 1-1.5 metre mesafeli olmalıdır. .
Nasıl çimlendirilir ?
Sıcak, bol güneş alan, organik maddece zengin, iyi çapalanmış toprağa, tohumları kalınlıklarının 3 katı derine ektikten sonra hafifçe toprağın üzerine elinizle bastırın ve sulayın. Çimlenme 7-14 günde ortalama 17-21 derecede gerçekleşir
Erken hasat için iç mekânda son soğuklardan 6 hafta önce tohumları üretim saksılarında çimlendirip, fideleyebilir bahar sonunda kalıcı yerlerine taşıyabilirsiniz.
Her 4 fide arası ortalama 10 cm, sonraki 4 fide 80-90 cm ilk gruptan uzak olmalıdır.
Tarlada yatık yetiştirmede, uzayan sürgünleri toprağa kök atmaları için alt toprak gevşetildikten sonra taze toprakla örtebilir ve verimi artırabilirsiniz.
Hasat meyve sarıya dönmeden hasat ediniz. Tohumluk için meyvenin sarıya dönerek olgunlaşmasını bekleyin. Tam olgunlaşan meyvelerden tohumları alın gölgede hava akımı olan yerde kurutun . Nemsiz, ışık almayan serin çekmece içinde kurutulan tohumların ortalama ömrü 3 yıl.
Bakımı ve diğer bilgiler
Sık aralıklarla az su veriniz. Yabancı ot kontrolünü ve gelişimi sağlamak için ara ara çapa yapın. Dikiminden 50 gün sonra hasada gelir. Acurlar 15-20 cm'e ulaştığında sapıyla birlikte koparıp tüketebilirsiniz.
Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki daha bol hasat verir.
Nerede yetiştirilir ?
Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.
Diğer
Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Bu topladığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi ve gelecek nesillere aktarabileceğimizi unutmayınız.
Ekim zamanı |
: |
Şubat, Mart, Nisan, Mayıs |
Yetiştirme yeri |
: |
Bahçe |
Özelliklerine göre |
: |
Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum |
Türüne göre |
: |
Sebze |
Hasat sezonu |
: |
Yaz aylarında hasat |
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.